Pauline’s reis in huis blog

Vandaag deel ik 5 heerlijke drankjes uit Latijns-Amerika!

De vogeltjes fluiten, de bomen staan in bloei en de zon laat zich vaker zien en volop voelen. Wat is het een goed begin van de lente! Bij dit warme weer hoort natuurlijk een koud drankje. Laten ze die nou net hebben in Latijns-Amerika 🙂 . Hieronder staan 5 heerlijke drankjes die je thuis kunt maken en waar je van kan genieten in de tuin of op het balkon!

Peruaanse Pisco Sour

Stap 1: schenk 50 ml pisco*, 20 ml suikersiroop, 30 ml verse citroensap en een eiwit in de shaker en voeg ijsblokjes toe.

Stap 2: Schud de shaker zo hard mogelijk en giet het drankje daarna in een glas.

Stap 3: Voeg tot slot drie druppels Angostura bitters toe. Deze zorgen voor fixatie van de schuimlaag op de cocktail.

*Pisco Sour is zowel een Peruaanse als een Chileense drank. Pisco is een lokale sterke drank die in beide landen geproduceerd wordt.

Cuban Daiquiri

Stap 1: schenk 50 ml witte rum, 30ml versgeperste limoensap, 20 ml suikersiroop, en een eiwit in de shaker en voeg ijsblokjes toe.

Stap 2: Schud de shaker zo hard mogelijk en giet het drankje daarna in een glas.

Stap 3: Garneer met een limoenpartje.

Hoe maak ik een suikerrandje? Vul een schoteltje met water en een schoteltje met kristalsuiker. Houd het glas ondersteboven en dip eerst een randje in het water en vervolgens in de suiker. Laat minimaal een kwartiertje opdrogen voordat je het drankje in het glas schenkt.

IMG_6494-768x1024
Caipirinha

Brazilian Caipirinha

Stap 1: Stamp de limoen en suiker fijn

Stap 2: Vul een glas met crushed ijsblokjes
Schenk 50 ml Cachaca* in en even goed doorroeren

stap 3: Garneer met een partje limoen.

*Cachaca is een Braziliaanse witte rum. Brazilianen consumeren zelf het grootste deel van de productie van deze rum. Ze houden er wel van en zullen je drankje dan ook lekker sterk maken!

Argentijnse Wijn

Argentinië heeft 210.000 hectare wijngaarden en is daarmee het grootste wijnproducerende land van Zuid-Amerika en de vijfde wereldwijd. Mendoza is daarvan het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied. In het gebied wordt ongeveer driekwart van alle wijn geproduceerd. Omdat het land grote variatie kent in klimaattypes, kunnen er talrijke druivenrassen verbouwd worden. Wijnen uit Mendoza zijn letterlijk van hoog niveau; de druiven groeien hier op de hoogste plekken ter wereld.

juice

Colombiaanse Smoothie

Colombia biedt immense variatie als het gaat om fruit. Het land heeft veel exotische vruchten waarmee ze overheerlijke smoothies en shakes kunnen maken. De meeste kunnen wij dan ook niet in Nederland maken. Dit is een smoothie die je wel thuis kunt maken:

Biet, banaan en sinaasappel smoothie
Doe een (gekookte) halve rode biet, hele banaan en een hele sinaasappel in de blender. Wil je de smoothie iets zoeter? Voeg een beetje honing toe!

Proost!