Reisverslag: Argentinië, Bolivia, Chili

Deze reisliefhebster is een maand met UYUNI Travels naar Zuid Amerika geweest! Ze reisde door Argentinië, Chili en Bolivia, een cross border experience om nooit te vergeten. Vind hieronder haar reisverslag met impressies van haar avontuur.

“Alleen reizen door Zuid-Amerika met “un poco” Spaans. Wat ben ik blij dat Uyuni Travels voor mij een super vakantie heeft geregeld! Ze spreken uit ervaring en kunnen de leukste, hipste en coolste accommodaties, tours, restaurantjes en you name it, regelen en denken geweldig met je mee. Doen!”

“Met stip op 1 to do in Iguazu: een boottocht vlak langs de falls. Nat word je gegarandeerd en gratis krijg je er het gevoel bij in een draaiende wasmachine te zijn beland. Daarna happy to be on shore!”

“Een tango les in Buenos Aires, een must om cultuur op te snuiven en to feel super sensual :)”

“Indrukwekkend om het verhaal van “Las Madres” in Buenos Aires te horen (mothers whose children “disappeared” during the state terrorism of the military dictatorship, between 1976 and 1983) #notsoprettyandpartofculture.”

“Buenos Aires, een walhalla aan leuke en lekkere eettentjes. Why no check out a “closed door restaurant”: eten in een bijzondere setting zoals in deze antiekshop. There is a first time for everything!”

“Daar is ie dan: de Mendoza Malbec wine! Leuk om een fietstocht door de wijnregio te doen met “sip stops” bij mooie wineries. Voor Nederlanders een eitje, voor vele anderen a challenge.”

“Super cute family run hotel in Mendoza.”

hotel

“Valporaiso Chili, wat een feest. De belangrijkste vraag om jezelf te stellen: where to look? Zo veel ongelooflijke mooie streetart.”

“Wow, wat een bijzonder landschap dat op ons pad kwam tijdens de “Humahuaca tour” in Salta.”
cactussen

“Wat is de natuur toch mooi. Deze “7 colour mountains” zijn zo indrukwekkend om in het echt te bewonderen! Een highlight tijdens de “Cafayate tour” in Salta.”

cafayate

“Busvervoer van Argentinië naar Chili, lang zo slecht nog niet! Dan doel ik wel op de bussen door Uyuni Travels geregeld :)”

“Nee, dit is geen internetplaatje, wel een real-life foto van de maan tijdens de Stargazing Tour in San Pedro de Atacama, wat een plaatje! Een vallende ster maakte deze topervaring compleet.”

star

“Fijn en rustig hotel in het bruisende toeristenstadje San Pedro de Atacama.”

“Niet goed in woorden uit te drukken hoe mooi de zandvlaktes zijn die je ziet tijdens de “Valle de la Luna tour” in San Pedro de Atacama. Ga het ervaren!”

SP-zand

“Zwemmen en drijven in de zoutmeren bij San Pedro de Atacama, heel leuk. Alleen wat jammer dat het uitzicht wat “gewoontjes” is…!!!” 

zoutmeren

“Een absoluut hoogtepunt om mee te maken als je in het noorden van Chili en Argentinië bent: de flamingo meren in Bolivia, #foreverlove.”

“Geen wonder dat Uyuni Travels, Uyuni Travels heet, het is the best of the best experience om in een jeep met fun travellers from around the world de zoutmeren te ontdekken!”

jeep