Unieke dier interacties (deel 1)

Welkom op dit blog! Vandaag deel ik enkele unieke dier interacties in het buitenland . In deze blog lees je over de leukste ervaring met The Big Five, walvishaaien, paarden en husky’s, de beste plek om ze te ontmoeten en welke tijd van het jaar het beste is om ze te bezoeken.

Spot The Big Five

De naam “The Big Five” is niet zomaar een naam, maar geldt voor de volgende grote dieren: de leeuw, het luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel. Het is onbeschrijflijk hoe het is om deze dieren in het wild te zien. Op safari gaan is een ‘once in a lifetime’ ervaring die je niet wilt missen!

Om ze allemaal te spotten op safari kun je het beste tussen mei en september naar Tanzania, Kenia of Zuid-Afrika.

Zwemmen met walvishaaien

Walvishaaien zijn enorm groot! Je voelt je zo klein als je naast een walvishaai zwemt. De gemiddelde walvishaai is ongeveer 8 meter, maar ze kunnen wel 15 meter lang worden. Zo’n grote walvishaai weegt ongeveer 15 ton. Ze hebben 300 rijen kleine tanden, ongeveer 3000 in totaal! Gelukkig eten ze alleen maar plankton 😉 . In vergelijking met andere haaien zwemmen ze heel langzaam, niet sneller dan ongeveer 5 km per uur.

Enkele goede plaatsen en periodes om met walvishaaien te zwemmen:
Cancún, Mexico – juli tot augustus is het hoogseizoen
Donsol Bay, Filippijnen – februari tot april
Gladden Spit, Belize – tussen maart en juni
Exmouth, West-Australië – tussen maart en juli.

Paardrijden

Paardrijden is de perfecte manier om van de bestemming te genieten. Zittend in het zadel de omgeving verkennen in een rustig tempo, en op plaatsen komen waar je niet met de fiets of de auto naartoe zou gaan. Vaak ga je in een groep met een gids die iedereen in de gaten houdt. Gelukkig wordt er vaak rekening gehouden met het feit dat niet iedereen kan paardrijden, dus ik raad dit zeker aan in het buitenland! Er zijn veel mooie paardrijd bestemmingen zoals Cuba, Chili en Argentinië.

5A99B1B4-E898-4E73-8988-3F082234EA98_1_105_c

Avontuurlijke husky safari

Wat een belevenis is de husky-safari! Tijdens de husky-safari maak je een tocht door de bossen en over bevroren meren. De frisse lucht, de stilte en het besneeuwde landschap zijn opmerkelijk. Wie weet zie je ’s avonds ook het noorderlicht.

De beste landen voor deze coole safari zijn Lapland en het noorden van Noorwegen tussen januari en april.